Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

sojourn

24 juni 2023 om 19:00 - 22:00

€5,00

Heel graag stellen wij op 24/06/‘23 talent van eigen bodem voor!

Lena Nerinckx uit Aaigem stelt haar debuutkortfilm voor in de vorm van een innemende video-installatie.

Je kiest zelf wanneer je toekomt en hoe lang je blijft tussen 19u en 22u in de schuur naast het Aygems Cafeetje, Dorp Aaigem.
Nadien kan je uiteraard blijven om iets te drinken en na te praten.
Toegang kost €5 en kan ter plaatse cash betaald worden of via een qr-code op de gsm (tickets bestellen via de website hetzevendezintuig.be).
Hopelijk zien we je daar!
“Sojourn”, de debuutkortfilm van Lena Nerinckx, stelt narcisme in een relatie centraal. Met subtiele verwijzingen naar de Griekse mythe Narcissus wordt in de taal van twee verstrengelde lichamen de grens tussen geborgenheid en verstikking aangeraakt.
Lena Nerinckx (°1995) studeerde aan LUCA School of Arts en Thomas More. Haar werk danst op de grens tussen droom en realiteit, daar waar de ambiguïteit van gedachten en emoties raakt aan de perceptie van de feitelijkheid. Nerinckx gebruikt film als medium om deze complexe interacties te vertalen naar een verbogen en surrealistische wereld, waarin de fijnmazige tactiliteit van lichaamstaal grijpt wat woorden soms moeilijk kunnen vatten.
“Sojourn” is een melancholisch werk waarbij niet alles letterlijk interpreteerbaar is. Dit geeft de kijker de mogelijkheid om op basis van eigen ervaringen zichzelf erin terug te vinden.
De composities van de twee verstrengelde lichamen zijn gebaseerd op het proces dat eigen is aan narcisme. De twee identiteiten smelten samen naar één identiteit. Om die “geboorte” te laten plaatsvinden verliest één van de twee geliefden haar persoonlijkheid, waarmee de ander zich voedt. In elke houding schuilt een (dis)balans. Het surrealistisch bed (verbeeld in witte lakens) is een terugkerend element. Het bed staat symbool voor zowel de dood (het verliezen van één persoon) als de geboorte (het herrijzen van de narcist).
Er is bewust gekozen niet met dialoog in beeld te werken om een voyeuristisch effect te creëren. Dit refereert naar het feit dat vriendschap op de achtergrond verdwijnt in de poging “één” te worden. De omgeving kijkt toe vanop een afstand en heeft geen invloed meer om de personen tot rede te brengen. Het sounddesign is gebaseerd op korte hersenspinsels van het koppel en mechanische geluiden die de desolate sfeer versterken.

Emmanuelle Schotsaert

0032 485 471006

Gegevens

Datum:
24 juni 2023
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€5,00
Site:
hetzevendezintuig.be

Organisatoren

Het Zevende Zintuig
‘t Aygems Cafeetje

Locatie

Schuur ‘t Aygems Cafeetje
Aaigemdorp
Erpe-Mere, Oost-Vlaanderen 9420
+ Google Maps
Telefoon:
0497491345
Bekijk de site van Locatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar